Duális képzés

A MÁV az alábbi egyetemekkel közösen hirdet duális képzési lehetőséget:

xycy

Dunaújvárosi Egyetem  

 • gazdaságinformatikus alapképzési (BSc) szak
 • gazdálkodási és menedzsment alapképzési (BSc) szak
 • gépészmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • mérnökinformatikus alapképzési (BSc) szak

Széchenyi István Egyetem  

 • építőmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • közlekedésmérnöki alapképzési (BSc) szak
 • villamosmérnöki alapképzési (BSc) szak

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 • villamosmérnöki mesterképzési (MSc) szak

 

Miért válaszd a duális képzést és a MÁV-ot?

 • a képzés teljes ideje alatt havi juttatásban részesülsz, amely hozzájárul anyagi függetlenségedhez
 • az egyetemi és a vállalati időszakok előre megtervezettek, ezáltal kiszámítható időbeosztásod lesz
 • tapasztalt vállalati mentor segíti a szakmai munkádat
 • amit az elméletben megtanulsz, abban itt tapasztalati tudásra tehetsz szert
 • érdekes és kihívást jelentő projektekben vehetsz részt
 • rendszeresen visszajelzést kapsz a teljesítményedről
 • megismerheted az egyik legnagyobb hazai nagyvállalat működését
 • diplomád megszerzését követően csatlakozhatsz a MÁV Pályakezdő Diplomás Programjához

A duális képzésben részt vevő hallgatók a szakmai gyakorlati időszak alatt megismerkednek a vállalat munkafolyamataival, megfelelő gyakorlati tudást szereznek szakterületükön, a képzést követően pedig munkavállalóként csatlakozhatnak a szakmai gyakorlati helyet biztosító vállalathoz.

Hogyan tudsz jelentkezni a duális képzéseinkre?

Az e-felvételi rendszerben tárgyév február 15-ig jelentkezned kell az érintett egyetem duális képzésben induló szakára, majd ahhoz a vállalathoz is be kell nyújtanod a pályázatodat, amelyiknél duális hallgató szeretnél lenni. 

A vállalati jelentkezésed beadását követően egy többkörös kiválasztási folyamat részese leszel, melynek részét képezi egy interjú és orvosi alkalmassági vizsgálat is.

Csatlakozz hozzánk és vegyél részt te is a vasút fejlesztésében és korszerűsítésében!


Ismerd meg a MÁV Zrt. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakokat
Építőmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem

A MÁV Zrt. Miskolc Pályavasúti területi igazgatóság, Területi pályalétesítményi osztályán a duális hallgató megismerkedik a Pályafenntartási szervezet felépítésével, a vasúti pályának és tartozékainak üzemeltetéséhez, illetve karbantartásához kapcsolódó technológiákkal, munkafolyamatokkal, eszközökkel, valamint a belső szakmai utasításokkal.
Duális szakmai gyakorlat helye: Miskolc

A MÁV Zrt. Miskolc Pályavasúti területi igazgatóság, Ingatlankezelési és zöldterület karbantartási osztályán a duális hallgató részt vesz az épületek és építmények állagának vizsgálatában, vizsgálati eredmények rögzítésében és nyilvántartásában, épületállomány kezelésében, hibaelhárítási, karbantartási és felújítási munkákkal kapcsolatos ügyek intézésében.
Duális szakmai gyakorlat helye: Miskolc

A MÁV Zrt. Szeged Területi Pályalétesítményi osztályán a duális hallgató a híd-, és alépítményi műtárgyak, az üzemeltetésükhöz, karbantartásukhoz kapcsolódó technológiák, munkafolyamatok, eszközök megismerésével fog foglalkozni.
Duális szakmai gyakorlat helye: Szeged

A MÁV Zrt. Békéscsaba Pályafenntartási főnökségen a duális hallgató a vasútépítés-, és fenntartáshoz kapcsolódó műtárgyak, technológiák, munkafolyamatok, eszközök megismerésével fog foglalkozni.
Duális szakmai gyakorlat helye: Békéscsaba

Közlekedésmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem

A MÁV Zrt. Miskolc Pályavasúti területi igazgatóság, Forgalmi csomóponti főnökségén a duális hallgató üzemmérnöki, állomásfőnöki feladatok ellátását végzi, állomási technológiákat ismer meg illetve üzemi terveket és informatikai rendszerek használatát sajátítja el.
Duális szakmai gyakorlat helye: Miskolc

A MÁV Zrt. Miskolc Pályavasúti területi igazgatóság, Füzesabony Forgalmi csomóponti főnökségén a duális hallgató üzemmérnöki, állomásfőnöki feladatok ellátását végzi, állomási technológiákat ismer meg illetve üzemi terveket és informatikai rendszerek használatát sajátítja el.
Duális szakmai gyakorlat helye: Szerencs

A MÁV Zrt. Szombathely Pályavasúti területi igazgatóságán a duális hallgató megismeri a forgalmi szakszolgálathoz kapcsolódó feladatokat és munkaköröket. Az állomásfőnök mentorálásával részletesen belelát az állomásfőnök, a forgalmi üzemmérnök és a forgalmi technológiai szakelőadók munkájába.
Duális szakmai gyakorlat helye: Celldömölk

Mérnökinformatikus alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV Zrt. Budapest Nyugat Biztosítóberendezési főnökségén a duális hallgató megismerkedhet a biztosítóberendezések vizsgálatával, diagnosztikájával, üzemeltetésével.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

Villamosmérnöki alapszak (BSc) - Széchenyi István Egyetem

A MÁV Zrt. Miskolc Pályavasúti területi igazgatóság, Ingatlankezelési és zöldterület karbantartási osztályán a duális hallgató az épületek és építmények érintésvédelmi jegyzőkönyveinek kiértékelésébe, árajánlatok kidolgozásába és megküldésébe, nyilvántartások vezetésével ismerkedhet meg.
Duális szakmai gyakorlat helye: Miskolc

A MÁV Zrt . Szombathely Pályavasúti területi igazgatóság, Felsővezetéki szakasz duális hallgatója a felsővezetékes szakterületen, a felsővezeték rendszerek tervezési metódusaiba, típusaiba, esetlegesen előforduló hibáiba, azok bekövetkezése előtti tevékenységek tervezésebe, a várható hibák csökkentésébe, a karbantartási tevékenységek szervezésébe, tervezésébe nyerhet betekintést.
Duális szakmai gyakorlat helye: Veszprém

A MÁV Zrt. Szombathely Pályavasút területi igazgatóság, Távközlési területi mérnöki szakasz duális hallgatója a távközlési hálózatok üzemeltetésével ismerkedik meg.
Duális szakmai gyakorlat helye: Celldömölk

A MÁV Zrt. Távközlési Erősáramú Biztosítóberendezési Igazgatóság, Szeged – Rókus Erősáramú főnökségen a duális hallgató a vasúti közlekedés biztonságát szolgáló energiaellátási, váltófűtési, térvilágítási berendezések és készülékek üzemeltetésének és karbantartásának feladataival ismerkedhet meg.
Duális szakmai gyakorlat helye: Szeged

A MÁV Zrt. Távközlési Erősáramú Biztosítóberendezési Igazgatóság, TEB Osztály Erősáramú Főnökségén a duális hallgató a vasúti villamos vontató járművek energiaellátását biztosító 120/25 kV-os alállomási berendezések és mechanikus berendezések karbantartásával és üzemeltetésével ismerkedhet meg.
Duális szakmai gyakorlat helye: Szeged

A MÁV Zrt. Budapest Kelet Távközlési erősáramú biztosítóberendezési igazgatóság, Biztosítóberendezési főnökségen, a duális hallgató megismerkedik a Budapest Kelet Biztosítóberendezési Főnökség működési területéhez tartozó biztosítóberendezések és eszközök üzemeltetéséhez kapcsolódó, mérnöki szintű vizsgálatokkal, a berendezések minősítésének feladataival, a biztonsági és a szükséges műszaki intézkedések végrehajtásának irányítási jellemzőivel, és azok koordinációs feladataival, a folyamatos és biztonságos vasútüzem fenntartásának szempontjából.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

A MÁV Zrt. Távközlési erősáramú biztosítóberendezési igazgatóság, Budapest Nyugat Biztosítóberendezési főnökségen a duális hallgató megismerkedik a Budapest Nyugat Biztosítóberendezési Főnökség működési területéhez tartozó biztosítóberendezések és eszközök üzemeltetéséhez kapcsolódó, mérnöki szintű vizsgálatokkal, a berendezések minősítésének feladataival, a biztonsági és a szükséges műszaki intézkedések végrehajtásának irányítási jellemzőivel, és azok koordinációs feladataival, a folyamatos és biztonságos vasútüzem fenntartásának szempontjából.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

Villamosmérnöki mesterszak (MSc) – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A MÁV Zrt. Távközlési Erősáramú Biztosítóberendezési Igazgatóság, Infokommunikációs és technológiai rendszerek főigazgatóság, Erősáramú osztályán a duális hallgató a vontatási alállomások elméleti és gyakorlati üzemeltetési kérdéseinek alapjaival fog megismerkedni a beruházások, anyagellátás, üzemeltetés, mérések, diagnosztika témaköröket érintően.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

A MÁV Zrt. Távközlési erősáramú biztosítóberendezési igazgatóság, Energiaellátási főnökségen a duális hallgató megismerkedhet a térvilágítási, váltófűtési illetve energiaellátási szakterület üzemeltetés, karbantartás, hibaelhárítási feladataival. Betekintést nyerhet továbbá a vállalatirányítási szoftverek és egyéb működést támogató térinformatikai rendszerek működésébe. Megismerheti a váltófűtő távfelügyeleti rendszer és a térvilágítási távfelügyeleti rendszert, illetve közreműködhet a jövő technológiájának számító vonat által vezérelt térvilágítási berendezések bevezetésében.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

A MÁV Zrt. Távközlési Erősáramú Biztosítóberendezési Igazgatóság, Területi TEB Osztályán a duális hallgató elsajátíthatja a kiviteli tervek véleményezését, bekapcsolódhat a műszaki és karbantartási tervek véleményezésébe és összeállításába.
Duális szakmai gyakorlat helye: Budapest

Felmerülő kérdéseidet a dualis [kukac] mav.hu e-mail címen várjuk.

Ismerd meg a MÁV-START Zrt. felsőfokú duális képzési programjának keretében választható szakot
Gépészmérnöki alapszak (BSc) – Dunaújvárosi Egyetem

A MÁV-START Zrt. mint személyszállító leányvállalat naponta közel 3000 vonatot közlekedtet, éves utasszáma megközelíti a 142 millió főt. A MÁV-START Zrt. ezen kívül jelentős vontatási szolgáltatást is biztosít a piacon, továbbá vasúti járművek karbantartásával és javításával is foglalkozik.

Ha szeretnél csatlakozni és friss diplomásként gyakorlati tapasztalattal is rendelkezni, akkor a duális képzés kiváló lehetőség számodra. E képzési forma során egyetemi tanulmányaid mellett a vállalati partnernél tapasztalatot is szerezhetsz.

A MÁV-START Zrt.-hez gépészmérnöki szakra jelentkezők megismerhetik a járműbiztosítási igazgatóságok (elsősorban Szeged) munkáját, a vontató és vontatott járművek karbantartási feladatait, a munkafolyamatok szervezését, ellenőrzését, irányítását. A gyakorlat alatt alapvető ismereteket szerezhetnek egy nagyvállalat működéséről, az emberi munka megkönnyítéséről, a gépek és gépészeti berendezések üzemeltetéséről és fenntartásáról.


Felmerülő kérdéseidet a dualis [kukac] mav-start.hu e-mail címen várjuk.