Mérnök

MÉRNÖKEINK FŐBB FELADATAI

Az Irányítási területen a mérnökök koordinálják a személyszállító vonatok forgalmát a személyszállítás zavartalan lebonyolítása érdekében. Részt vesznek a folyamatok szabályozásában, a technológiai megvalósítás szervezésében, menetrendek kialakításában. 

A Járműbiztosítási Igazgatóságok telephelyein üzemi mérnökeink sokrétű, változatos tevékenységet végeznek. Feladatuk a mérnöki ismereteket igénylő, vontató és vontatott járművek karbantartási és javítási technológiai folyamatainak folyamatos felügyelete. Innovatív szemlélet, problémamegoldó képesség jellemzi őket. 

A Személyszállítási és Vontatási Igazgatóságok területein mérnökeink részt vesznek a forgalmi technológiák kialakításában, koordinálják a gépészeti, kocsitisztítási, állomási folyamatokat. Felügyelik a személyszállításban dolgozók szakmai tevékenységét.

Mérnök állás

PÁLYAKEZDŐ MÉRNÖKEINK

Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a pályakezdő fiatal mérnökökre, akiket szívesen alkalmazunk. Évek óta sikeresen működtetjük pályakezdő diplomás programunkat, ahol fiatal mérnökeink életében az elsődleges feladat a tanulás. A programnak köszönhetően mérnökeink párhuzamosan mélyítik szakmai elméleti tudásukat, munkavégzésük során pedig a gyakorlati ismeretek elsajátítására nyílik lehetőségük. E mellett különböző előadásokon, tréningeken, üzemlátogatásokon vesznek részt, ami remek alkalom a kapcsolatok építésére is. Programunkról bővebben itt olvashatsz: Pályakezdő Diplomás Program | Karrier Portál (mavcsoport.hu)

SZÜKSÉGES ISKOLAI VÉGZETTSÉG 

  • diplomával igazolt műszaki egyetemi vagy főiskolai végzettség (gépészmérnök, villamosmérnök, közlekedésmérnök, járműmérnök, mechatronikai mérnök vagy hegesztőmérnök)

KIVÁLASZTÁS FOLYAMATA

A kiválasztás 2 lépcsős:

  1. Interjú: a terület vezetőivel folytatott szakmai beszélgetés, melynek célja a jelentkezők megismerése és a munkakörrel kapcsolatos információk pontosítása.

  2. Orvosi alkalmassági vizsgálat, melynek követelményeiről alább olvashatsz. 

E lépések együttes eredménye alapján dönt a munkáltató a munkaviszony létesítésről. A kiválasztási folyamatban részt vevőket minden esetben értesítjük a döntésről. A felvételre kerülő jelölteknél törekszünk arra, hogy a jelenlegi munkahelyükön a felmondási idő letöltésére is legyen lehetőségük.

ORVOSI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT

Az orvosi vizsgálat során – az erre vonatkozó Kormányrendeletben meghatározottak szerint - szigorú követelményeknek kell megfelelni. A vizsgálatok általában 2 napot vesznek igénybe.

A mérnökök foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálata a következőkre terjedhet ki:

  • fizikális vizsgálat
  • belgyógyászat
  • ideggyógyászat
  • szemészet, hallásvizsgálat
  • tüdőszűrő
  • EKG
  • pszichológiai vizsgálat 

A SZERZŐDÉS EGYÉB ELEMEI

A kiválasztásra került jelentkezőkkel, akik az orvosi vizsgálaton is megfeleltek, munkaszerződést kötünk határozatlan időtartamra, teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra, 3 hónap próbaidővel. Munkarendjük általános nappalos (hétfőtől péntekig napi 8 óra) 

A munkavégzés helye nem állandó. Az irányadó telephelye mindenkinek a lakhelyéhez legközelebb levő telephely, de feladattól függően az igazgatóság más telephelyein is foglalkoztatható. 

A mérnöki munkakörök betöltéséhez szükséges képzéseket vállalatunk biztosítja, az előrelépésnek feltétele az azokon való sikeres részvétel.

Ha a fentiek alapján szívesen csatlakoznál hozzánk, akkor jelentkezz!

Jelentkezés!