A MÁV-START Zrt. bemutatkozása

A MÁV-START Zrt. a MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata. 2006. október 15-i alapítása óta a MÁV-START Zrt. minden olyan tevékenységet ellát, amely közvetlenül az utazóközönség kiszolgálásához és a személyszállítási szolgáltatás magasabb színvonalú biztosításához szükséges.

Távoli videó webcím

A vasút a távolsági közlekedés legkörnyezetkímélőbb formája. Több mint 12 ezer munkavállalónk - többek között személypénztárosok, jegyvizsgálók, kocsivizsgálók, mozdonyvezetők, járműjavítók, járműkarbantartók - dolgozik azon országszerte nap mint nap, hogy tovább fejlődjön a hazai vasúti személyszállítás minősége és egyre többen válasszák a vonatozást az autózás helyett.

 

START Számok2

Legfőbb célkitűzésünk, hogy utasainkat biztonságosan, kényelmesen, megbízható és környezetkímélő módon juttassuk el úti céljukba. A járműállomány folyamatos korszerűsítésével, a fedélzeti szolgáltatások minőségi fejlesztésével, javuló utastájékoztatással és komfortosabb utazási feltételekkel, a nemzetközi szolgáltatások fejlesztésével igyekszünk versenyképes alternatívát nyújtani az elővárosi és a távolsági közlekedésben.

Amikre büszkék vagyunk

2022-ben a Top Employers listáján a MÁV-START a 6. legkedveltebb munkahelyként szerepelt a jelenlegi és volt munkatársak véleménye alapján.

 • 2021 őszén vezettük be kiemelt InterCity vonalainkon a prémium (1+) osztályú szolgáltatást, melyet folyamatosan további vonalakra terjesztünk ki. A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória.
 • 2020-ban újradefiniáltuk az Utasellátót, a MÁV-START vendéglátási szolgáltatásért felelős egységét. Ennek következtében:
  • 2021-ben megnyílt a Keleti pályaudvaron az Üzleti váróterem;
  • 2021-től a nyári szezonon felül is fokozatosan tér vissza a fedélzeti vendéglátás a hazai legfőbb IC-vonalakra;
  • egyre több éjszakai járatot indítunk Európa számos nagyvárosába, ahol a fedélzeti vendéglátás mellett háló- és fekvőhelyes kocsis szolgáltatást is biztosítunk;
  • 2023 februárjában megnyitottuk az Utasellátó legújabb egységét a Batthyány téri HÉV végállomásnál.
 • 2021-ben az Európai Kerékpár Szövetség rangsora alapján a MÁV-START kerékpáros szolgáltatása a 4. helyezést érte el 69 európai vasúttársaság közül
Távoli videó webcím

A MÁV-START inspiráló magyar vállalat, melynek célja egy fenntarthatóbb közösségi közlekedés. A vasút a közlekedés legzöldebb formája. Saját munkavállalóinkat és utasainkat is ösztönözzük a vonattal való közlekedésre.

Kövess minket!

Fedezd fel közösségi oldalainkat és pillants be Magyarország egyik legkedveltebb munkahelyének kulisszái mögé!